Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Aluminiowa, trójstopniowa ostrzałka do noży kuchennych posiada ergonomicznie zaprojektowaną rękojeść zapewniającą bezpieczne i komfortowe ostrzenie. Miękka, gumowa stopa zapobiega poślizgom narzędzia w trakcie pracy.Diamentowe ściernice z odpowiednio dobranym kątem ostrzenia zapewniają szybkie i precyzyjne naostrzenie noża już przy kilkukrotnym przeciągnięciu go przez ostrzałkę. Trójstopniowy system ostrzenia - ostrzenie wstępne pozwala na naostrzenie nawet bardzo zniszczonych noży, zgrubne ostrzenie, które przygotowuje krawędź i nadaje odpowiedni kąt ostrzu oraz ostrzenie ostateczne, które wygładzając ostrze zapewnia perfekcyjny szlif.
Dane techniczne:
Przeznaczenie :
Zawartość opakowania:
Gwarancja 3 lata.
Instrukcja użycia:
Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Użyj jednego, dwóch lub trzech stopni ostrzenia, w zależności od tego jak bardzo tępy jest nóż.
Stopień 1 -
Użyj tego stopnia tylko wtedy gdy nóż jest naprawdę tępy, . By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę
Stopień 2 -
Użyj tego stopnia jeżeli chcesz podostrzyć niezbyt tępy nóż . By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę
Stopień 3 -
Ten stopień służy do wygładzania powierzchni noża. Można go używać często do podostrzenia noża. By wygładzić nóż - kilkukrotnie, delikatnie przesuń ostrze przez szczelinę.
Tak wygląda ostrzenie na tej ostrzałce w praktyce:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.